Maradona mocht het ziekenhuis verlaten en verder herstellen in de kliniek

Donderdag 12 november 2020 – Advocaat Matias Morla maakte woensdag bekend dat Diego Maradona het ziekenhuis in La Plata, Argentinië mag verlaten. De legendarische oud-voetballer verhuisde na een hersenoperatie naar de kliniek voor verder herstel.

Maradona werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen met symptomen van bloedarmoede en uitdroging.Het medisch onderzoek wees later uit dat hij een bloedstolsel in zijn hersenen had, en daarna onderging de Argentijn een spoedoperatie. Sindsdien herstelt hij zich in het ziekenhuis.

Mora vertelde woensdag voor het ziekenhuis aan de Argentijnse media: “Het stond gepland om vandaag te worden ontslagen.” “De lijst met mensen die hem mogen bezoeken, staat bij de ingang van de kliniek. Diego zal beslissen wie ze zijn.”

‘Diego heeft misschien het moeilijkste moment van zijn leven meegemaakt,’ vervolgde Mora. ‘De dokter ontdekte dat een beroerte een wonder was. Het zou hem kunnen doden, maar hij is nu in goede gezondheid.’

Door revalidatie kan Maradona tijdelijk niet als coach dienen bij de Argentijnse club Jiminacia Esgrima La Plata. Zijn arts Leopoldo Luque zei eerder woensdag: “Hij is een extreme patiënt en we moeten goed opletten.”

De zestigjarige Maradona wordt beschouwd als een van de beste voetballers aller tijden en geldt als een uitstekend figuur in Argentinië. In 1986 verdiende “Fluffy” zijn land een wereldkampioenschap. Hij speelde voor clubs van FC Barcelona, Napels en Boca Juniors en beëindigde zijn indrukwekkende carrière in 1997.

-nu.nl / Tanitshah Kirton-