70.000 online grond geregistreerden

May 16, 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 16 mei 2022- “Binnen 1 maand zijn de registraties voor grondaanvragen met meer dan 10.000 toegenomen,” Dit maakte de president Chandrikapersad Santokhi op 12 mei 2022 bekend tijdens het uitreiken van meer dan 300 grondpapieren aan verpleegkundigen. Volgens het staatshoofd is dit het teken dat Surinamers vertrouwen hebben in de online registratie. Vorig maand waren er nog 59.000 geregistreerden. Onlangs hebben meer dan 500 burgers grondpapieren uitgereikt gekregen die online geregistreerd hadden. De president geeft aan dat de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, alle vrije domeingrond moet identificeren.

Voorts legt het staatshoofd uit dat inzichtelijk gemaakt moet worden, wat voor soort type percelen de mensen aanvragen en in welke gebieden. Op zo een manier kunnen de personen in het bijzonder een kavel hebben aangevraagd voor bebouwing en bewoning gemakkelijker in kaart gebracht worden. Hij legt uit dat de regering zich aan haar woord zal houden om zoveel als mogelijk mensen een stuk kavel van 500 vierkanten meters te geven.

Er zullen ook gesprekken gevoerd worden met particulieren. Volgens Santokhi zal er aan de public private partnerships-gedachte verder invulling gegeven worden. De overheid zal gaan faciliteren terwijl de particulieren sneller in actie kunnen komen, legt de president uit.