Aanpak infrastructuur landbouw Saramacca

Dinsdag 12 januari 2021- De infrastructuur voor de landbouw in Saramacca wordt aangepakt. Vandaag is hiervoor het startsein gegeven door de eerste brug van de Uitkijkpolder te rehabiliteren. Volgens Radjendre Debie is dit vooral noodzakelijk omdat het gebied voor vele landbouwers heel moeilijk begaanbaar is geworden.

In totaal zullen er 12 bruggen in de Uitkijkpolder worden gerestaureerd. Ondertussen worden er ook andere gebieden aangepakt te Calcutta en Kanchenkreek te Saramacca. Met de aanpak op de infrastructuur hoopt districtscommissaris Sherin Bansi- Durga dat ook de jongeren worden aangetrokken om zich te interesseren in de landbouw.

De rehabilitatie werkzaamheden in het district worden uitgevoerd door Surzwam NV, die een werkarm is van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Van het ministerie heeft het bedrijf machines gekregen om de natte infrastructuur aan te pakken. Dit zal landelijk gebeuren.

Voor lokale landbouwers is het afgelopen jaar heel zwaar geweest. Naast de slechte wegen, hebben zij ook te maken gehad met een terugval in de verkoop en export van groenten. De rehabilitatie van de diverse bruggen te Uitkijkpolder is een oplossing die zij toejuichen.

Volgens minister Prahlad Sewdien van LVV moeten de landbouwers zich ook bundelen om zaken aan te kunnen pakken. Ook moeten zij zich aansluiten bij diverse verenigingen, zodat zij voordeliger kunnen afzetten. Dit geldt niet alleen voor de lokale markt, maar ook voor de internationale.

-STVS Nieuwsdienst-