Acht diaspora spelers sluiten zich aan bij Natio

Vrijdag 16 oktober 2020 – De bondscoach en de technische staf hebben achter de schermen enorm goed werk verricht. Na hard werken mogen we eindelijk acht diaspora spelers verwelkomen. Deze acht spelers mogen nu officieel uitkomen voor Natio Suriname.

De volgende 8 diaspora spelers zijn:

Damil Dankerlui geboren op 24 augustus 1996 is een Nederlandse voetballer van Surinaamse komaf, die doorgaans als verdediger speelt. Hij tekende in juli 2020 een vierjarig contract bij FC Groningen.

Ryan Koolwijk geboren op 8 augustus 1985 is een Nederlands voetballer van Surinaamse komaf die doorgaans als middenvelder speelt voor Almere City, waar hij een contract heeft tot medio 2021.

Dion Omar Rudchell Malone geboren op 13 februari 1989 is een Nederlands-Surinaams voetballer die doorgaans als verdediger speelt. Hij tekende in juli 2018 een contract voor twee jaar bij ADO Den Haag, waar hij eerder al vijf jaar onder contract stond.

Ishan Kort geboren op 1juni 2000 is een Nederlandse voetballer van Surinaamse komaf, die doorgaans als doelman speelt. Hij zit nu bij Almere City.

Myenty Abena geboren op 12 december 1994 is een Nederlands-Surinaams voetballer die als verdediger voor Slovan Bratislava speelt.

Nigel Hasselbaink geboren op 21 november 1990 is een Nederlands-Surinaams voetballer die voornamelijk als aanvaller speelt. Hij debuteerde in 2019 voor het Surinaams voetbalelftal. Hasselbaink is een neef van oud-voetballer Jerrel Hasselbaink.

Tjaronn Chery geboren op 4 juni 1988 is een Nederlands voetballer van Surinaamse afkomst die doorgaans als middenvelder speelt. Zijn huidige club is Maccabi Haifa.

Roland Alberg geboren op 6 augustus 1990 is een Nederlands voetballer die als middenvelder speelt. Hij tekende in juli 2019 een contract tot medio 2021 bij Roda JC Kerkrade, dat hem transfervrij inlijfde.

Suriname heet deze internationals van harte welkom. Natio gaat de voetbalwereld op zijn kop zetten. Suriname zit voor Goldcup 2021 in groep c samen met Costa Rica , Jamaica en Prelims.

-STVS / NATIO-