Allardyce pleit voor staken Premier League, Solskjaer is tegen ‘coronapauze’

Donderdag 31 december 2020 – De managers in de Premier League zijn verdeeld over de maatregelen die genomen moeten worden vanwege het grote aantal positieve coronatests. West Bromwich Albion-manager Sam Allardyce vindt dat de competitie tijdelijk moet worden stopgezet, terwijl Manchester United-coach Ole Gunnar Solskjaer wil doorspelen.

De Premier League meldde dinsdag een recordaantal van achttien coronabesmettingen in één week, met Manchester City en Sheffield United als voornaamste slachtoffers. De wedstrijd van de ‘Citizens’ tegen Everton werd maandag om die reden afgelast en mogelijk geldt dat deze week voor meer duels.

In Groot-Brittannië zijn grote zorgen over de mutatie van het coronavirus, die veel besmettelijker zou zijn dan de originele variant. Engelse media meldden dinsdagavond dat directieleden van de Premier League-clubs al praten over een stop van twee weken om te voorkomen dat het aantal positieve tests verder oploopt.

“Als ik naar het nieuws kijk en ik hoor dat de nieuwe coronavariant zich sneller verspreidt dan het oorspronkelijke virus, dan is er maar één ding dat we kunnen doen: een pauze inlassen”, zei Allardyce dinsdag na de 0-5-nederlaag van West Brom tegen Leeds United in gesprek met Sky Sports.

“De veiligheid van iedereen is het belangrijkste. Ik ben 66 jaar en het laatste wat ik wil is besmet raken met het coronavirus. Ik maak me grote zorgen, over mezelf en het voetbal in het algemeen. Als een onderbreking noodzakelijk is, dan moeten we dat doen. Hoe hard we ook ons best doen, het virus blijft zich verspreiden.”

-nu.nl-