Argentijns record international Mascherano beëindigt carrière

Maandag 16 november 2020- Javier Mascherano beëindigt per direct zijn loopbaan. De Argentijnse  internationale opname tekende zondag een contract bij de club Estudiantes de La Plata.

Mascherano, 36, maakte dit besluit bekend tijdens een persconferentie. De reden voor zijn vervroegde pensionering is nog niet bekend gemaakt. Mascherano zijn contract bij Estudiantes de La Plata in Argentinië is tot medio 2021.

Mascherano werd populair als verdedigende middenvelder, toen hij in 2018 als Argentijn 148 interlands recordinternational maakte. Hij speelde twee jaar voor Liverpool voordat hij in 2010 naar FC Barcelona verhuisde.

Mascherano werd een belangrijke kracht in de Spaanse grootmacht. Hij nam deel aan 334 wedstrijden in acht jaar en won maar liefst 19 prijzen bij FC Barcelona, ​​waaronder vijf Spaanse nationale kampioenschappen en twee Champions League-kampioenschappen.

In de wedstrijd tegen Argentinië verloor Mascherano van de WK-finale nadat het Duitse team in verlenging (0-1) en het WK 2014 miste. Nadat Frankrijk (4-3) de achtste finale van het WK 2018 won, maakte hij een einde aan zijn internationale carrière.

In 2018 vervolgde Mascherano zijn carrière bij China Fortune Magazine in Hebei, China. Twee jaar later keerde hij terug naar zijn geboorteplaats Argentinië, maar door de coronacrisis bleef zijn verblijf in La Plata (Esudiantes de La Plata) beperkt tot tien wedstrijden.

-NU.nl/ Tanitshah Kirton-