Arts Maradona: Bloedprop waarschijnlijk veroorzaakt door ongeluk

Woensdag 11 november 2020- Volgens zijn arts Leopoldo Luque heeft Diego Maradona mogelijk een bloedproep in zijn hersenen opgelopen als gevolg van een ongeluk. De legendarische voormalige Argentijnse voetballer herinnert zich dat zelf niet, maar zijn lichaam herstelt goed.

Vorige week werd de 60-jarige Maradona aanvankelijk in het ziekenhuis opgenomen in La Plata, Argentinië vanwege bloedarmoede en uitdroging, maar uit het medisch onderzoek bleek dat er een bloedproep in zijn hersenen zat. Hij onderging een spoedoperatie in een kliniek in Olivos en is sindsdien aan het herstellen.

Diego Díaz, een psycholoog in het Olivos-ziekenhuis, vertelde de Associated Press dat Maradona doktoren, behandeling en “onvoorwaardelijke steun van zijn familie” nodig heeft. “Diego is in de meeste gevallen hetzelfde als iedereen. Het heeft dezelfde beperkingen, moeilijkheden en voordelen. Het belangrijkste op dit moment is om de stabiliteit te behouden en zijn medicatie, dieet en rust te controleren.”

Maradona zal naar verwachting de kliniek binnen een paar dagen verlaten. Hij werd vervolgens overgebracht naar een huis in het noorden van Buenos Aires dichtbij zijn dochters Damar en Gianna. Dit betekent dat hij zich tijdelijk niet kan melden bij de Argentijnse club de Gimnasia y Esgrima La Plata waar hij als trainer dient.

-nu.nl/ Tanitshah Kirton-