Babel reist vanwege positieve coronatest niet met Oranje af naar Polen

Dinsdag 17 november 2020 – Het Nederlands elftal moet het woensdag in de laatste groepswedstrijd van de Nations League, uit bij Polen, definitief zonder Ryan Babel doen. De aanvaller is als enige van de selectie besmet met het coronavirus en stapt dinsdag niet in het vliegtuig.

Babel verliet zondag voor het duel met Bosnië en Herzegovina (3-1) het trainingskamp van Oranje omdat hij klachten had en positief testte bij een sneltest. Hij bleek maandag ook positief te zijn in een PCR-test onder spelers en staf.

Bondscoach Frank de Boer liet na de ontmoeting met Bosnië weten dat het onzeker was of Babel terug zou keren in de groep, maar dat hij hoopvol was omdat de uitslag van een sneltest in het verleden wel vaker niet klopte.

De Boer roept geen vervanger van Babel op, waardoor de selectie voor het duel met Polen uit 22 spelers bestaat. Jasper Cillessen, Justin Bijlow, Matthijs de Ligt, Nathan Aké, Marten de Roon en Steven Bergwijn zijn vanwege een blessure niet aanwezig.

Nederland heeft nog een kans om net als vorig jaar eerste te worden in de poule en zich daarmee te plaatsen voor de finaleronde van de Nations League. Oranje heeft als nummer twee een punt achterstand op koploper Italië, dat op bezoek gaat bij Bosnië.

Polen-Nederland begint woensdag om 20.45 uur in het Slaski-stadion in Chorsów. Bij de Polen ontbreekt mogelijk sterspeler Robert Lewandowski. De spits heeft volgens Poolse media last van een bilblessure. Ook bij Bosnië-Italië is de aftrap om 20.45 uur.

-NU.nl/ Tanitshah Kirton-