België is trots op plek finaleronde: ‘Nations League gaat aan prestige winnen’

Donderdag 19 november 2020- Bondscoach Roberto Martínez en de spelers van België zijn trots op het veroverde ticket voor de finaleronde van de Nations League. Dat het relatief nieuwe landentoernooi nog een stuk minder aanzien heeft dan een EK of WK, voelen ze niet zo.

“Dit is nog maar de tweede editie. Maar als je de teams in de ‘Final Four’ ziet (België, Italië, Spanje en Frankrijk, red.), besef je dat dit alleen maar aan prestige zal winnen. Dit is een eindtoernooi waar je bij wil zijn”, zei bondscoach Martínez woensdag volgens Sporza op zijn persconferentie na de cruciale 4-2-overwinning op Denemarken.

België had aan één punt ook genoeg gehad om het ticket voor de ‘Final Four’ veilig te stellen, maar slaagde er tegen de Denen in de vijfde zege uit zes wedstrijden te boeken. De ‘Rode Duivels’ revancheerden zich bovendien voor 2018, toen een plek in de finaleronde in de laatste speelronde uit handen werd gegeven.

“We zijn in de laatste jaren nog meer een team geworden”, benadrukte Martínez. “Vroeger hadden we het soms lastig als er een paar afwezig waren, nu deden we het ook prima zonder Thomas Meunier, Alex Witsel en Eden Hazard.”

-NU.nl/ Tanitshah Kirton-