Brazilie eist $ 1 miljard om Amazone ontbossing te stoppen

Donderdag 08 april 2021- De Braziliaanse minister van Milieu wil US$ 1 miljard aan buitenlandse hulp van onder meer de Verenigde Staten om de ontbossing in de Amazone met 30% tot 40% terug te dringen. Dat zei de bewindsman in een interview dat in de krant O Estado de Sao Paulo is gepubliceerd.

“Het plan is US$ 1 miljard over 12 maanden”, zei minister Ricardo Salles tegen de krant. “Als die middelen beschikbaar zouden zijn om op die manier te worden gebruikt (om ontbossing tegen te gaan), kunnen we ons inzetten voor een vermindering met 30% tot 40% in 12 maanden.”

Brazilië krijgt veel kritiek omdat het de ontbossing in de Amazone, ’s werelds grootste regenwoud, niet heeft kunnen beteugelen. President Jair Bolsonaro heeft gezegd dat hij de economische hulpbronnen van het regenwoud liever exploiteert dan het te beschermen, en heeft troepen gestuurd om het probleem met weinig succes aan te pakken.

Een derde van het geld zou worden gebruikt om acties te financieren om ontbossing rechtstreeks te bestrijden, zei Salles, terwijl de resterende twee derde zou worden gebruikt voor economische ontwikkeling, om mensen die hebben geprofiteerd van het regenwoud alternatieve kansen te bieden.

-Website-