Brazilië start WK-kwalificatie met ruime zege op Bolivia.

ZATERDAG10 OKTOBER 2020-Brazilië is de kwalificatiereeks voor het WK van 2022 in Qatar begonnen met een eenvoudige overwinning op Bolivia. In São Paulo zegevierde de Seleção met 5-0. Colombia won in Barranquilla met 3-0 van Venezuela.
Zuid-Amerikaans kampioen Brazilië, met sterspeler Neymar ondanks een rugkwetsuur in de basis, had in de lege Neo Quimica Arena, het stadion van Corinthians, weinig moeite met het zwakke Bolivia. De ploeg van bondscoach Tite leidde bij rust al comfortabel met 2-0.Na iets meer dan een kwartier kopte centrale verdediger Marquinhos een afgemeten voorzet van rechtsachter Danilo achter de Boliviaanse doelman Lampe. Vijftien minuten later zorgde Roberto Firmino voor de tweede Braziliaanse goal, door een voorzet van de opgekomen linksback Renan Lodi binnen te tikken.Firmino’s tweede treffer, kort na rust, brak het Boliviaanse verzet definitief. Neymar speelde zich aan de linkerkant vrij en de spits van Liverpool hoefde diens voorzet alleen maar binnen te lopen: 3-0.
Daarna werd Bolivia volledig overklast en was het prijsschieten voor de Brazilianen. Een eigen doelpunt van verdediger Carrasco, die een voorzet van Philippe Coutinho verkeerd verwerkte, betekende halverwege de tweede helft de 4-0. Kort daarop zorgde de middenvelder van FC Barcelona voor de vijfde Braziliaanse goal, door een voorzet van Neymar binnen te koppen.
– AD/NL-