Chelsea komt achterstand te boven en boekt belangrijke zege op Aston Villa.

ZONDAG 21 JUNI 2020-Chelsea heeft drie belangrijke punten gepakt op bezoek bij Aston Villa. De ploeg van Frank Lampard keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar had aan een kleine versnelling genoeg om een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.
Aston Villa, met Anwar El Ghazi in de basis, liet in de eerste helft het spel aan Chelsea, maar kwam zelf in de 43ste minuut dankzij een treffer van Kortney Hause op voorsprong. Bij een overwinning zou Aston Villa tijdelijk de degradatiezone verlaten, maar slechts een kwartier zag de wereld er van de nummer 19 iets hoopgevender uit.
Chelsea zette in de tweede helft namelijk aan en wist binnen een mum van tijd twee keer te scoren. Eerst was het Christian Pulisic die op aangeven van Cesar Azpilicueta bij de tweede paal geen fout maakte en de gelijkmaker maakte, twee minuten later schoot Oliver Giroud raak. De Fransman werd aangespeeld door opnieuw Azplilicueta, draaide weg van zijn tegenstander en schoot via het been van een Villa-verdediger de bal tegen de touwen.
Chelsea leek met drie punten op zak naar Londen te vertrekken, maar kwam in de slotfase nog goed weg toen Jota net niet profiteerde van een fout van Andreas Christensen en de bal voorlangs schoot. Chelsea blijft dankzij de overwinning op de vierde plaats staan, maar loopt iets verder weg van Manchester United, dat nu op vijf punten staat.
De eerste vier clubs plaatsen zich rechtstreeks voor de Champions League. Mogelijk biedt ook de vijfde plaats direct toegang tot de competitie, al hangt dat af of Manchester City wel dan niet wordt uitgesloten.

– AD/NL-