De Boer kan eerste bondscoach worden die eerste vier interlands niet wint

Woensdag 11 november 2020-Frank de Boer hoopt woensdag met het Nederlands elftal te ontsnappen aan het negatieve nieuws in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje. Hij zou de eerste bondscoach kunnen worden die faalt in de eerste vier interlands.

Onder leiding van De Boer is Oranje niet de kampioen van Mexico (0-1), Bosnië en Herzegovina (0-0) en Italië (1-1). Alleen Bill Townley (1924) en Dick Advocaat (1992) hebben als bondscoach nooit de eerste drie wedstrijden gewonnen.

Op 7 september, in de laatste wedstrijd voor het tijdperk van De Boer, speelde Italië 0-1 in de Johan Cruijff ArenA, en het zou zelfs een overwinningsloze reeks van 5 wedstrijden kunnen zijn voor Oranje. Dat is zeldzaam, maar het is verre van een record.

De laatste keer dat Nederland vijf wedstrijden op rij niet won, was tussen oktober 1998 en november 1999. Zelfs elf keer op een rij won Nederland niet, met Frank Rijkaard als bondscoach. Een reeks vriendschappelijke interlands resulteerde in 9 gelijkspel en 2 nederlagen.

-nu.nl / Tanitshah Kirton-