De Oranjes spelen tegen Spanje en niemand heeft onder De Boer gewonnen

Donderdag 12 november 2020 – Het Nederlands elftal speelde woensdag tegen Spanje. Het Johan Cruijff ArenA (Johan Cruijff ArenA) heeft een 1-1 ‘record’, wat betekent dat bondscoach Frank de Boer nog niet heeft gewonnen met Oranje.

In de eerste helft was Spanje veel sterker, met bondscoach Luis Enrique met 1-0 voor na een doelpunt van Sergio Canales in de 19e minuut. Na rust wist Oranje zich te herstellen en werd al snel 1-1 door Donny van der Beek, die het tweede interland scoorde. Daarna hebben beide teams een kans, maar blijven beide ongewijzigd.

Door de loting wordt De Boer de eerste bondscoach die de eerste vier interlands niet heeft gewonnen. Hij verloor zijn debuut in Mexico en werd aangetrokken door Bosnië en Herzegovina en Italië.

Zondag krijgt De Boer een nieuwe kans voor zijn eerste overwinning: Nederland speelt dan om 18.00 uur weer met Bosnië en Herzegovina in de nationale competitie van Johan Cruijff ArenA. Drie dagen later wachtte Oranje op de laatste interland van 2020, de nationale competitiewedstrijd tussen Djorchev en Polen.

In die twee nationale competitieduels moet het Nederlands elftal het dwingen tot de top tien van Europese landen op de FIFA-ranking te blijven. Bij succes behaalt Oranje begin december de eerste plaats in de WK-kwalificatielotatie, zodat de best geklasseerde landen kunnen worden vermeden.

Vóór deze internationale periode stond Orange wereldwijd op de 15e en 10e plaats in Europa, maar de voorsprong van de jager, Zwitserland, was klein.

-nu.nl / Tanitshah Kirton-