Lancering Diaspora Suriname

Maandag 11 januari 2021- Diaspora Suriname International (DSI) is vandaag officieel gelanceerd. Het virtueel platform heeft als doel een multifunctioneel karakter te hebben door Surinamers in binnen – en buitenland met elkaar te verbinden.
Initiatiefnemer en voorzitter van DSI, Hemant Jaikaran, ziet graag meer partnerschappen tegemoet met buitenlandse investeerders om zodoende de Surinaamse economie verder te ontwikkelen.

De regering besteed veel aandacht aan het diaspora beleid. Vorige jaar is er een diaspora platform en unit in gebruik genomen. Jaikaran legt uit dat zijn diaspora platform verschilt met hetgeen van de regering. Maar sluit een eventuele samenwerking niet.

Juridisch adviseur van DSI Edgar Dikan, gaat een stukje verder door te stellen dat investeerders niet happig zijn om met de overheid in zee te gaan, vanwege de rompslomp die de bureaucratie met zich meebrengt. Dikan verteld dat hij zich sterk zal maken om munt te slaan uit de goede samenwerking tussen Suriname en Frans-Guyana. Dikan voorziet goede ontplooiingskansen voor de organisatie.

-STVS Nieuwsdienst-