Druk op de zorg in het Regionaal ziekenhuis Wanica neemt af

Maandag 22 februari 2021- De druk op de zorg in het Regionaal ziekenhuis Wanica is flink aan het dalen, dit vanwege de daling van het aantal covid-19-gevallen. In de afgelopen maanden heeft het ziekenhuis te kampen gehad met een enorme druk op de zorg. Externe krachten van andere ziekenhuizen zijn toen ingezet om het probleem te verhelpen.

Op 7 februari 2020 werd het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) bouwtechnisch opgeleverd. Het ziekenhuis is opgericht met de bedoeling om vooral de burgers van Para en Wanica van dienst te zijn. Bepaalde afdelingen als de apotheek, de huisartsenspoedpost en het laboratorium prikpunt werden meteen opengesteld. Echter, toen covid-19 haar intrede deed in maart 2020 in Suriname werden alle afdeling van het RZW operationeel gesteld om de Covid-patiënten op te kunnen vangen. Van Genderen geeft aan dat het ziekenhuis zich niet alleen wilt concentreren op de Covid-zorg, maar ook op de reguliere zorg waarvoor het ziekenhuis eigenlijk is opgericht.

Van Genderen vertelt verder ook over de isolatie tenten die in de piekperiode werden opgezet op het terrein van het ziekenhuis. Hij roept de bevolking op om de instructies van de overheid strikt op te volgen.

-STVS Nieuwsdienst-