Dumfries heeft begrip voor opstelling tegen Vitesse: ‘Wij zijn ook mensen’

Zondag 21 februari 2021-Denzel Dumfries heeft begrip voor de opstelling waarmee PSV-coach Roger Schmidt zondag aan het duel met Vitesse (3-1) was begonnen. Volgens de captain is het logisch dat sommige spelers soms rust krijgen.

Schmidt had zijn elftal flink gewijzigd. Donyell Malen, Mario Götze, Philipp Max en Jordan Teze begonnen op de bank. Het viertal werd vervangen door respectievelijk Yorbe Vertessen, Adrian Fein, Mauro Júnior en Erick Gutiérrez.

“Je moet in deze fase kijken wanneer je spelers rust geeft. Wij zijn ook mensen. We doen er alles voor om voor PSV te vechten. Maar soms moet je slim zijn om spelers in bepaalde wedstrijden rust te geven”, zei Dumfries na afloop van het duel bij ESPN.

De 24-jarige Dumfries is daarnaast niet te spreken over de manier waarop PSV in de vierde minuut al op achterstand kwam. Armando Broja tekende voor de openingstreffer namens Vitesse.

“Vanuit een uittrap staan ze voor de keeper. Dat mag niet gebeuren en moeten we echt beter doen. Daar zijn we kritisch op geweest, maar moeten we wel wat mee doen. We moeten beter verdedigen. We spelen bij PSV en we zijn capabel genoeg om dat op te lossen.”

PSV wist de schade in de tweede helft te repareren. Door een treffer van invaller Malen en twee goals van de eveneens ingevallen Götze. “We weten dat we goede wissels hebben. Ze vallen goed in en zo zie je dat iedereen belangrijk is voor onze ploeg”, aldus Dumfries.

-Nu.nl-