Dynamo Kiev-trainer Lucescu stapt al na vier dagen op vanwege protesten

Dinsdag 28 juli 2020 – Dynamo Kiev moet al na vier dagen op zoek naar een nieuwe trainer. Mircea Lucescu is maandag opgestapt vanwege protesten van de fans van de Oekraïense topclub.

“Ik dank Dynamo voor het gegeven vertrouwen, maar het is voor mij onmogelijk om in een vijandige omgeving te werken, zonder de steun van de ultra’s, die de club hard nodig heeft”, zei Lucescu tegen de Roemeense krant Gazeta Sporturilor.

Lucescu heeft een rijk verleden bij de rivaal van Dynamo Kiev, Shakhtar Donetsk. De 74-jarige Roemeen won met die ploeg tussen 2004 en 2016 onder meer acht keer de landstitel, negen keer de nationale beker en één keer de Europa League.

De fanatieke aanhang van Dynamo Kiev was daarom tegen de komst van Lucescu en liet dat de afgelopen dagen volop merken. Zo hingen er bij het stadion en het trainingscomplex spandoeken en waren er op sociale media zelfs bedreigingen aan zijn adres.

Dynamo Kiev probeerde Lucescu nog op andere gedachten te brengen door een paar uur voor het vertrek van Lucescu op de eigen website meerdere verhalen te publiceren met spelers die zijn aanstelling toejuichten.

“Het team staat achter de aanstelling van Lucescu en zal hem een warm welkom geven”, zei doelman Denys Boyko. Hij heeft vele jaren bij Shakhtar gewerkt, maar daar zullen wij nu juist profijt van hebben”, voegde aanvoerder Serhiy Sydorchuk toe.

-nu.nl-