El Ghazi opnieuw belangrijk voor Aston Villa: ‘Ik heb mijn kans gepakt’

Dinsdag 29 december 2020 – Anwar El Ghazi is trots dat hij de laatste weken van grote waarde heeft kunnen zijn voor Aston Villa. De aanvaller bezorgde de Premier League-club maandag met zijn vijfde competitietreffer deze maand een punt bij Chelsea (1-1).

El Ghazi tekende vijf minuten na rust voor de gelijkmaker in Londen door de bal van dichtbij door de benen van doelman Édouard Mendy te schieten. Voor de oud-Ajacied was het al zijn vijfde doelpunt in de laatste vijf wedstrijden namens Aston Villa.

“De trainer heeft me een kans gegeven en die heb ik met beide handen aangegrepen”, zei El Ghazi op Stamford Bridge tegen Engelse media. “Ik ben in goede vorm, al is het voor mij wel lastig om nu zoveel wedstrijden in zo’n korte periode te spelen. Dat ben ik niet gewend na twee maanden zonder wedstrijd.”

De 25-jarige El Ghazi speelde in november pas zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen en hij moest het daarna vooral doen met invalbeurten. In de laatste vier Premier League-duels dwong de tweevoudig Oranje-international een basisplek af.

-nu.nl-