FIFA verbiedt eenmalig Spaans international Munir voor Marokko uit te komen

Vrijdag 09 oktober 2020 – Munir El Haddadi mag niet voor Marokko uitkomen, zo heeft de FIFA donderdag bepaald. Het Afrikaanse land had daarvoor een verzoek ingediend bij de wereldvoetbalbond, maar ondanks het versoepelen van de regels werd dit niet toegestaan.

Vorige maand werd de regelgeving om te switchen tussen nationale ploegen versoepeld. Zo mogen spelers tot 21 jaar drie officiële wedstrijden spelen en vervolgens alsnog voor een ander land kiezen. Wel moet er minstens drie jaar zitten tussen de interland voor het ene land en het debuut voor het nieuwe land.

Bondscoach Vahid Halilhodzic van Marokko maakte meteen van die gelegenheid gebruik en riep Munir op voor de oefenduels met Senegal (vrijdag) en DR Congo (dinsdag) in Rabat. De vleugelspeler van Sevilla speelde in het verleden één interland voor Spanje.

Volgens de FIFA mag Munir echter niet voor Marokko uitkomen omdat hij enkele EK-kwalificatieduels voor Jong Spanje speelde, nadat hij in september 2016 21 jaar was geworden. De beslissing kan nog worden aangevochten bij het internationale sporttribunaal CAS.

Twee jaar geleden stapte Munir ook al naar het CAS om over te kunnen stappen van Spanje naar Marokko. De aanvaller, die destijds door FC Barcelona werd

verhuurd aan Deportivo Alavés, hoopte zo nog met ‘De Leeuwen van de Atlas’ op het WK te kunnen spelen, maar hij kreeg toen nul op het rekest.

Munir maakte begin vorig jaar de overstap van FC Barcelona naar Sevilla. Voor de Europa League-winnaar speelde hij in 2,5 seizoen 53 officiële wedstrijden, waarin hij achttien keer scoorde.

-nu.nl-