Film maken in Suriname

Donderdag 19 november 2020 – De 6de editie van I-write is in volle gang. Na de bekendmaking van de toelating van Suriname tot deelname aan de Annual Academy Awards is er versnelling gekomen.

Deze editie is sinds 2017 van start gegaan, maar is vanwege verschillende oorzaken, waaronder de corona crisis on hold gezet. Na zestien inzendingen te hebben ontvangen heeft I-write voor dit project besloten twee screenplays van 90-120 minuten uit te kiezen voor productie. De screenplays zijn beoordeeld door Borger Breeveld en Guus Pengel. De schrijvers zijn Amina Loswijk met haar screenplay genaamd “ Sarah” en Santosh Singh met zijn screenplay genaamd “ Lowe Chike”.

Na te zijn gestopt in 2015 heeft I-Write in 2017 de draad weer opgepakt. De motivatie om te hervatten halen zij uit het feit dat ex- I-Write acteurs zoals Ruben Welles in de afgelopen tijd films hebben geproduceerd. Ook het feit dat de film Wiren de weg heeft vrijgemaakt naar de Internationale markt. I-write hoopt in 2021 ook met zijn films mee te kunnen dingen aan de Oscars.

-STVS NIEUWSDIENST-