Formule 1 gaat weer beginnen, maar nu begint de uitdaging pas echt.

ZONDAG 28 JUNI 2020-Gezichtsmaskers en mondkapjes in de garage. En de teams in eigen ‘bubbels’. Formule 1 start komende week weer op, maar alles is anders in Oostenrijk. ,,We moeten héél voorzichtig zijn, alles volgens de regels doen.’’
Zeven maanden na de laatste actie in Abu Dhabi wacht de Formule 1-coureurs eindelijk weer een raceweek. Vrijdag trainen, zaterdag kwalificeren en zondag racen op de Red Bull Ring in Spielberg. Aan de actie op de baan is niet gesleuteld. Maar de doorgaans zo bruisende wereld naast het asfalt zal na corona anders zijn in het Oostenrijkse Spielberg, waar het ‘nieuwe normaal’ van de Formule 1 begint. Sobertjes, leeg, klinisch.
Niet alleen de tribunes blijven onbezet, ook de paddock zal voorlopig niet de pleisterplaats van de koningsklasse zijn. Formule 1 ontkomt net als voetbal niet aan strakke protocollen en social distancing. Liefst 74 pagina’s dik is het FIA-document ‘Return to Motor Sport in the COVID-19 Pandemic’. Het leest een beetje als het oude testament, zoveel wordt er verboden en sterk afgeraden.
– AD/NL –