Frenkie de Jong vindt dat Oranje onterecht een dip is aangepraat

Donderdag 15 oktober 2020 – Frenkie de Jong vindt dat het Nederlands elftal woensdagavond in het Nations League-duel met Italië (1-1) heeft laten zien nog steeds een goede ploeg te zijn. De middenvelder verbaasde zich de afgelopen week over de negativiteit rondom Oranje na een paar mindere resultaten.

Nederland verloor begin september met 0-1 van Italië in de Nations League en ook de eerste twee duels onder bondscoach Frank de Boer werden niet gewonnen. In een oefenwedstrijd bleek Mexico vorige week met 1-0 te sterk en Oranje kwam zondag niet langs Bosnië en Herzegovina (0-0), waardoor de kritiek toenam.

“De wedstrijd tegen Bosnië was teleurstellend, want die hadden we moeten winnen. Maar het is niet zo dat we in een dip zaten. Dat praten mensen ons aan, vooral jullie (media, red.)”, zei De Jong na het duel met Italië – die laatste woorden met een kleine glimlach – tegen de NOS.

“Het is niet zo dat we zelf van de leg raakten, maar in Nederland heerst er dan zo’n stemming dat het over is en dat we als spelers overschat zijn. Dat is wat snel. De eerste wedstrijd tegen Italië hebben we terecht verloren, maar nu hebben we laten zien dat we gewoon een goed team zijn.”

-nu.nl-