Giroud trots op achterhalen Platini: ‘Dacht nog aan hem toen ik scoorde’

Donderdag 08 oktober 2020 – Olivier Giroud maakte woensdagavond in de met 7-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Oekraïne zijn 41e en 42e interlandgoal namens Frankrijk. De spits wil een serieuze poging doen om Thierry Henry (51 goals) als topscorer aller tijden van ‘Les Bleus’ te achterhalen.

Door zijn twee doelpunten tegen Oekraïne steeg Giroud al naar plek twee op de topscorerslijst en passeerde hij Michel Platini. De oud-aanvoerder kwam tussen 1976 en 1987 tot 41 doelpunten voor Frankrijk.

“Ik ben ongelofelijk trots. Ik dacht nog aan Platini toen ik scoorde”, aldus een breed lachende Giroud op de persconferentie na Frankrijk-Oekraïne.

De 34-jarige spits wilde nog niet vooruitlopen over wat het voor hem zou betekenen om topscorer aller tijden te worden. “Ik ga hier nu niet roepen dat ik een legende als Thierry Henry wel even zal passeren”, bleef Giroud bescheiden.

“Ik bekijk het stap voor stap. Het gat is negen doelpunten, terwijl ik tot en met het EK van volgend jaar zo’n tien tot vijftien wedstrijden tel. Als ik op deze manier blijf doorgaan, komt het record vanzelf in zicht.”

-nu.nl-