Gruwelijke blessure: MMA-vechter verliest vinger

Zaterdag 03 april 2021- Het Cage Fury Fighting Championship 94-evenement in Philadelphia is donderdag opgeschrikt door een horrorblessure. De 37-jarige Canadees Khetag Pliev verloor tijdens een gevecht de ringvinger van zijn linkerhand. In de eerste ronde vloog de vinger van Pliev, bij het blokken van een trap van zijn tegenstander Devin Goodal, eerst uit de kom. Later, toen beide mannen elkaar in de tweede ronde op de grond bevochten, werd het kootje losgetrokken.

In de eerste ronde vloog de vinger van Pliev, bij het blokken van een trap van zijn tegenstander Devin Goodal, eerst uit de kom. Later, toen beide mannen elkaar in de tweede ronde op de grond bevochten, werd het kootje losgetrokken.

Bizar genoeg was de blessure voor Pliev niet direct een reden om te stoppen met vechten. Pas in de pauze na de tweede ronde werd het gevecht op advies van de dokter gestaakt.

„We gaan geen herhaling laten zien, dames en heren”, stelde oud-vechter en commentator CM Punk. Maar ik kan u verzekeren dat hier geen sprake is van een gewone breuk, een ontwrichting of een spierscheuring. Nee, de vinger van Pliev is gewoon weg!

In en buiten de ring werd vervolgens tevergeefs gezocht naar de vinger. Het kootje werd uiteindelijk – bizar genoeg – teruggevonden in de handschoen van Pliev. Doktoren konden de hand dezelfde avond daardoor nog reconstrueren tijdens een ingreep in het ziekenhuis.

Pliev reageerde tegenover ESPN koeltjes op het incident. „In de tweede ronde pakte Devin mijn handschoen en voelde ik mijn vinger wegschieten. Toen de ronde was afgelopen, zag ik een stukje bot uitsteken. De dokter stopte vervolgens het gevecht.”

De Russisch-Canadese vechter baalde daarvan, omdat hij ondanks zijn blessure naar eigen zeggen aan de beterende hand was. ,,Tot mijn spijt moest ik stoppen, want ik wilde door. Ik voelde dat ik mijn tegenstander aan het verslaan was.”

Pliev, geboren in Rusland, is een voormalig olympisch worstelaar, uitkomend voor Canada. In 2012 vertegenwoordigde hij zijn land tijdens de Olympische Spelen in Londen

-telegraaf.nl-