Hamilton hoopt te blijven deelnemen aan de Formule 1 na het winnen van het zevende kampioenschap om de wereld te verbeteren

Maandag 16 november 2020- Lewis Hamilton accentueert dat hij zelfs na het winnen van het zevende wereldkampioenschap in het Formule 1-kampioenschap, nog steeds actief de wereld wil blijven verbeteren. De Brit, wiens contract met Mercedes is afgelopen, ziet het toptalent in de racewereld als een platform om racisme en mensenrechten aan te kaarten.

Hamilton zei op een persconferentie in Istanbul Park: “Ik wil in de Formule 1 blijven.” Hamilton won zijn zevende wereldtitel in die natte race. “Ik denk dat we hier nog veel werk te doen hebben.”

Hamilton vervolgde: “We zijn net begonnen met onze strijd”. Hamilton speelde een leidende rol in de antiracismebeweging in de Formule 1 na de dood van George Floyd, een zwarte Amerikaan. “Ik wil onze verantwoordelijkheid als sport blijven benadrukken.”

“We moeten de mensenrechtenkwesties in de landen waar we naartoe gaan onder ogen zien en niet negeren. Op deze manier kunnen we deze landen helpen echt te veranderen. Niet over tien of twintig jaar, maar nu! Ik denk in die tijd. Formule 1 en Mercedes helpen bij het reizen. ”

-NU.nl/ Tanitshah Kirton