IMRO REDMOND 41 JAAR IN DE MEDIA WERELD 6-11-1979 6-11-2020

Donderdag 12 november 2020 – Op 6 november 1979 had ik het voorrecht om in dienst te treden bij de SRS niet wetende dat dit het begin zou zijn van een aantal prachtige jaren in de Media wereld. Bij de SRS begon ik eerst bij de administratie om niet lang daarna via het programma Oud Goud met Paul Abena en muziek allerlei van Roy Khemrah mijn intro te maken in de omroep wereld. Later bleek ook mijn interesse uit te gaan naar de sport. SRS had toen elke zondag en vrijdag live verslag vanuit het Andre Kamperveen stadion en ik mocht toen meelopen met Rinaldu Brammerloo en Frits Tolud. Tijdens de wedstrijd Transvaal – Tuna kreeg ik van Rinaldu Brammerloo de gelegenheid om de laatste 15 minuten te verslaan. Twee weken later kwamen zowel Brammerloo als Frits Tolud niet opdagen voor de live reportage van Robinhood tegen Voorwaarts, het begin van mijn carriere als sportpresentator. Later bleek dat de afwezigheid van Brammerloo en Tolud een opgezette afspraak was. Van wijlen Purcy Esajas en Oom Will Axwijk heb ik verder de kneepjes van het vak geleerd.

In 1994 kwam ik terecht bij Radio Shalom als omroeper, waar ik het voorrecht had om als eerste de zender aan te maken, zodat Radio Shalom de lucht inging en ik mocht ook de eerste uitzending van Radio Shalom verzorgen.

In 1998 toen bleek dat de stvs het wereldkampioenschapvoetbal gehouden in Frankrijk live zou verslaan en er geen verslaggever was werd mij toen gevraagd om samen met nu wijlen Lothar Godfried alle 52 wedstrijden te verslaan,dit was dan ook het begin van mijn televisie carriere. Na het WK van 1998 trad ik dan in dienst van de Stvs als parttime sportpresentator om dan in 2010 aangesteld te worden als hoofd van de Stvs sportredactie en in 2019 bereikte ik toen de pensioen gerechte leeftijd. Het is wel een voorrecht om nadien toch nog mijn kracht te blijven geven als parttime sportpresentator.

Hoogte punten in 41 jaar Media wereld:

* 2010 Als Hoofdvan Sportredactie de gelegenheid te krijgen dat de STVS sinds haar bestaan een zelfstandige Sportafdeling kreeg wat tot de dag van heden nog het geval is.

* 2011 met de nationale U-20 voetbal selectie voor ruim twee weken naar Guatemala als sportverslaggever van de STVS.

* 2013 2x met Inter Moengo Tapoe naar Curacao en Trinidad.

De gelegenheid heb ik gehad om het avondjournaal enkele keren te mogen presenteren.

Trots dat ik 22 jaar lang en nog steeds door de Genade Gods het sportgezicht van de STVS mag zijn.

Verder ben ik ook in de gelegenheid gesteld geweest om mijn schrijfkunst te ontwikkelen bij Times voor Suriname, Dagblad Suriname, Starnieuws en Suriname Herald en sport in het nieuws bij B104

Dieptepunt:

Dat ik tijdens de presentatie van Sport in het Journaal het overlijden van mijn broer Reppie Redmond moest aankondigen.

-Imro Redmond-