Jongeren Cultureel Uitwisselingsfestival ter bewustwording jeugdigen

Zaterdag 4 augustus 2018- Minister Lalini Gopal heeft het directoraat Cultuur een hart onder de riem gestoken bij de opening van het Jongeren Cultureel Uitwisselingsfestival. Ze sprak donderdag de hoop uit dat dit festival mag bijdragen tot bewustzijn op jonge leeftijd en dat het directoraat mag rekenen op de volledige ondersteuning vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Minister Gopal is ingenomen met het feit dat jongeren centraal staan bij nationale vraagstukken die van invloed zijn op hun eigen ontwikkeling. Volgens de bewindsvrouw kan het aanleren van culturele competenties aan jeugdigen, bijdragen aan persoonlijke, maatschappelijke en sociale ontwikkeling. Daarom riep ze de aanwezige jongeren op om zoveel als mogelijk van elkaar te leren en de verkregen informatie weer te delen met vrienden en familie.

Het Jongeren Cultureel Uitwisselingsfestival is een initiatief van het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en is voor de eerste keer georganiseerd. Gedurende het festival zijn verschillende scholen uitgenodigd waarbij de leerlingen kennis hebben mogen maken met de verschillende aspecten van cultuur zoals zang, dans, drama en demonstratie sporten.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van Sport- en Jeugdzaken-