Juspol ‘influencers’ brengen boodschap over Covid-19 maatregelen

Dinsdag 12 januari 2021- De Juspol ‘influencers’ zijn gestart om burgers bewust te maken van de Covid – 19 maatregelen die door de regering zijn aangekondigd. Deze groep is de afgelopen week door het Ministerie van Justitie en Politie bereid gevonden om een bijdrage te leveren in de voorlichting om de verdere spreiding van het Covid – 19 virus tegen te gaan.

De groep heeft op zaterdag 9 januari een bezoek gebracht aan Brownsweg in het district Brokopondo en Atjoni in het district Sipaliwini. Daarbij werd de boodschap om zich te houden aan de Covid -1 9 maatregelen naar de mensen gebracht. Ook mond – en neuskapjes en handsanitiser werden aan de burgers verdeeld. In het team waren er een vertegenwoordiger van de Big 5 Foundation, Cindy Kwadjani, en van de bestuursdienst van ressort Atjoni, Boven Suriname, de secretaris Aigene Mai. Het is opgevallen dat vele bewoners weinig geloof erin hebben dat er sprake is van een Covid 19 pandemie in Suriname. Velen lopen nog rond zonder een mond – en neusbedekking.

Sommige bewoners hebben te kennen gegeven dat zij ook behoefte hebben aan voorlichting op het gebied van onder andere huiselijk geweld en drugsgebruik. Voor nu zal het team van de Juspol ‘influencers’ zich focussen op de Covid- 19 maatregelen en in een latere stadium op de criminaliteitsbestrijding. De overige districten zullen de komende weken worden aangedaan.

-Ministerie van Justitie en Politie-