Klopp prijst ‘heel speciale’ Van Dijk voor sterk seizoen bij Liverpool

Maandag 27 juli 2020 – Jürgen Klopp is dit seizoen nog meer onder de indruk geraakt van Virgil van Dijk. De aanvoerder van het Nederlands elftal speelde dit seizoen alle wedstrijden in de Premier League en had zo een cruciale bijdrage aan de eerste landstitel sinds 1990.

“Ik weet niet of Virgil nog een uur met loftuitingen nodig heeft, maar hij is echt heel erg goed”, zei Klopp zondagavond op de site van Liverpool. “Toen we hem binnenhaalden, wisten we dat al. Maar we hadden geen idee dat het totale pakket zo speciaal zou zijn. Dat maakt het echt geweldig.”

Van Dijk speelde zondag tegen Newcastle United zijn 38e Premier League-wedstrijd van het seizoen en trad daarmee in de voetsporen van Gary Pallister, John Terry, Wes Morgan en César Azpilicueta, die in het kampioensjaar van hun club ook alle competitiewedstrijden speelden.

De 29-jarige Van Dijk luisterde zijn 38e optreden op door uitgerekend in de 38e minuut op de fraaie wijze de gelijkmaker binnen te koppen, zijn vijfde competitietreffer van het seizoen. Liverpool won het slotduel van het seizoen uiteindelijk met 1-3 door goals van Divock Origi en Sadio Mané.

-nu.nl-