Koeman blij dat De Jong zich aanvallend laat gelden: ‘Hij is op de goede weg’

Donderdag 14 januari 2021 – FC Barcelona-trainer Ronald Koeman is zeer te spreken over de huidige vorm van Frenkie de Jong bij de Catalaanse club. De middenvelder laat zich de laatste weken aanvallend meer gelden en was woensdag in de halve finale van de Spaanse Super Cup tegen Real Sociedad opnieuw trefzeker.

De 23-jarige De Jong had een hoofdrol in de wedstrijd in het Baskenland (1-1), die Barcelona na strafschoppen won (2-3). De Oranje-international tekende vlak voor rust voor de 0-1 en schoot zijn penalty in de serie op de paal. Die misser bleef uiteindelijk zonder gevolgen.

Het was voor De Jong zijn derde doelpunt in acht wedstrijden. De oud-Ajacied was begin januari bij SD Huesca de matchwinner (0-1) en scoorde half december in de competitie ook al tegen Real Sociedad (2-1-zege).

“Hij is een geweldige speler”, zei Koeman na afloop van de wedstrijd tegen Spaande media. “Ik heb al vaker gezegd dat een middenvelder ook in de zestien moet komen. Je kunt niet alleen van de aanvallers verwachten dat ze scoren. Frenkie scoorde weer en is op de goede weg.”

-nu.nl-