Landbouwvoorlichters brengen bezoek aan agrarisch bedrijf te Wonoredjo

Vrijdag 28 februari 2020 – Onder leiding van de ressortleider Ermond Kromopawiro van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), hebben enkele landbouwvoorlichters een veldbezoek gebracht aan Andre Tempo. Tempo is een agrarische duizendpoot in Marowijne. Hij beoefent zijn landbouwactiviteiten te Wonoredjo, Pawniemijn, 10 kilometer ten zuiden van Moengo.

Aldaar heeft hij een aanplant van ruim 8000 bananen planten, 1500 Citrus soorten, zuurzak, avocado, papaja, watermeloen en verschillende soorten groente. Zonder twijfel is dit de grootste aanplant in Marowijne die ook goed verzorgd is. De watermeloenen zijn de afgelopen maand geoogst en de investeringen die hij heeft gepleegd in zijn Citrus aanplant begint inmiddels vruchten af te werpen.

Andre Tempo heeft ook een veestapel van ruim 20 koeien, 5 schapen en pluimvee zoals kippen, doksen, eenden en kalkoenen. Regelmatig komt de veearts van het ministerie van LVV samen met de voorlichters, om de dieren na te zien en waar nodig eventueel medicijnen toe te dienen. Het ontbreekt agrariër Tempo aan eigen voldoende grasland, waar de dieren zelf kunnen grazen. Er wordt twee keer per dag gras gesneden, maar dit is bij lange na niet voldoende.

De LVV-voorlichters hebben hem aangeraden om een hakselaar aan te schaffen, waardoor de grasstengels tot de laatste spriet benut kunnen worden. De landbouwvoorlichters van LVV brengen regelmatig een veldbezoek aan het bedrijf van de ondernemer en waar nodig wordt hij van advies voorzien. LVV zal zijn bedrijf blijven ondersteunen en begeleiden evenals alle ander agrarische bedrijven. De LVV-minister Rabin Parmessar is zeer ingenomen met het bedrijf, maar ook met het persoonlijk contact tussen de voorlichters en het veld.

-NII-