Manchester City in extremis langs Borussia Dortmund bij hoofdrol arbitrage

Woensdag 07 april 2021 – Manchester City heeft dinsdag ternauwernood met 2-1 gewonnen van Borussia Dortmund in de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League. De hoofdrol was echter voor de arbitrage, die enkele dubieuze beslissingen nam.

City kwam al vrij snel op voorsprong door een doelpunt van Kevin De Bruyne, maar leek een flinke domper te moeten incasseren doordat Dortmund in de slotfase de gelijkmaker forceerde dankzij een treffer van Marco Reus.

In de blessuretijd maakte City er alsnog 2-1 van door een goal van Phil Foden. De Engelsen verschaften zichzelf daardoor een redelijk goede uitgangspositie voor de return van volgende week woensdag in Duitsland.

Na afloop ging het echter vooral over scheidsrechter Ovidiu Hategan. De Roemeen trok na de 1-0 op advies van de VAR een strafschop voor City in en keurde daarna een goal van Dortmund om onduidelijke redenen af.

Over dat laatste was onder anderen Jadon Sancho zeer verbolgen. De aanvaller van Dortmund, die geblesseerd thuiszat, stuurde een boze tweet over Hategan de wereld in. “Deze scheidsrechter moet nagekeken worden”, schreef hij.

-nu.nl-