Meer aandacht besteden aan sportactiviteiten in het Binnenland

Donderdag 12 november 2020 – Minister van Regionale Ontwikkeling en Sport Gracia Emanuel sloot haar vijfdaagse werkbezoek aan Drietabbetje af en voerde een reeks zakenreizen uit. De president Chandrikapersad Santhoki en vice president Ronny Brunswijk en enkele ministers waren ook aanwezig. De Minister zei in haar toespraak dat indoor sportactiviteiten meer aandacht moeten krijgen.

In de komende periode zal de focus van sportactiviteiten vooral worden gerealiseerd via regiocommissarissen. De minister hoopt dat de deelraad de drijvende kracht wordt achter deze activiteiten. De minister geeft verder aan dat kinderen binnenshuis heel veel compenties hebben en dat Suriname toekomstige wereldkampioenen kan kweken.

Het ministerie zal zich geheel focussen op de landrechtenkwesties die al jaren bespreekbaar moeten worden. Minister Emanuel zei: “Dit ligt op het bord van de president.” Zij geeft aan, dat dit vraagstuk zeker wordt opgelost. De ROS minister geeft aan, de watertransportproblemen zelf te hebben gezien en ervaren. Zij wilt met belanghebbenden Ook wil de minister verder met de regering in gesprek gaan over de interne zaken van de organisatie waar ze niet tevreden over is. Dit komt vooral doordat de ambtenaren en de deelraad een belangrijke bijdrage moeten leveren aan de bevordering van sportactiviteiten.

-De boodschap / Tanitshah Kirton-