MINOWC praat over opening scholen 2020/2021

WOENSDAG 29 JULI 2020-De directeuren, onderdirecteuren en afdelingshoofden van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zijn samen met minister Marie Levens druk bezig voorbereidingen te treffen voor de start van het schooljaar 2020/2021. Samen zoeken zij naar het juiste model om de leerlingen te midden van de COVID-19 pandemie toch effectief onderwijs te laten volgen. MINOWC praat met verschillende groepen.

Op dinsdag 28 juli 2020 was het kader van het ministerie in een video conferentie met Maureen Dwyer, hoofd van het nationaal inspectie apparaat van Jamaica. Dit eiland heeft ondanks de pandemie toch getracht de scholen te openen. Zij heeft haar ervaringen gedeeld met het MINOWC. De aanwezige staf kreeg daarbij ook de gelegenheid de nodige vragen te stellen over de situatie op het eiland nu.

Opening scholen 2020/2021
Minister Marie Levens is er voorstaander van dat alle leidinggevenden ook zelf opzoek moeten gaan naar de beste manier hoe het onderwijssysteem weer op te pakken. De verschillende actoren binnen het onderwijsveld zullen ook gehoord worden over hun ervaringen tot nu toe en de mogelijke oplossingsmodellen voor de ontstane situatie. Blijf de social mediakanalen van MINOWC volgen voor meer informatie.

MINISTERIE VAN ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR-