Mollema grijpt naast eindzege Tour des Alpes, Brambilla slaat dubbelslag

Zondag 21 februari 2021- Bauke Mollema is er zondag niet in geslaagd om de eindzege in de Tour des Alpes-Maritimes et du Var op zijn naam te schrijven. De Groninger van Trek-Segafredo moest genoegen nemen met de derde plek in het eindklassement en zag zijn ploeggenoot Gianluca Brambilla in de slotrit een dubbelslag slaan.

Mollema, die vrijdag de openingsrit van de Franse rittenkoers won, begon de laatste etappe over 136 kilometer van en naar Blausasc met slechts één seconde achterstand op klassementsleider Michael Woods.

In de slotrit moesten drie cols van de eerste categorie worden bedwongen. Vlak voor de top van de laatste beklimming, de Col de la Madone de Gorbio, reden Brambilla en Valentin Madouas weg uit de favorietengroep, waaruit Mollema even moest lossen.

De Nederlander keerde in de afdaling weer terug bij de achtervolgers, die inmiddels bijna een minuut achterstand hadden op de twee koplopers. Nog voor de Col de Nice, het laatste klimmetje van de dag, ging Brambilla er solo vandoor.

-Nu.nl-