Mora Kondre wordt voorzien van elektriciteit

Woensdag 07 april 2021- Met het heien van de eerste stroompaal zijn de werkzaamheden gestart, om het dorp Morakondre te voorzien van elektriciteit. Verschillende sprekers stonden stil bij deze stap en het positieve effect dat deze zal hebben voor de ontwikkeling van dit gebied. De kapitein van Kraboeholo toonde zich enorm dankbaar voor de op handen zijnde verandering in het dorp. Hij riep jong en oud op om nuttig gebruik te maken van de elektriciteit.

De directeur van Energie Bedrijven Suriname, Marcel Eindhoven riep de mensen op om alvast de stroominstallatie thuis in orde te maken. In tegenstelling tot de prognose van de directeur van EBS om dit gebied binnen 2 maanden van elektriciteit te voorzien, stelde de president-commissaris Leo Brunswijk dat hij gaat voor de periode van 4 weken.

Vicepresident Ronnie Brunswijk bedankte in zijn toespraak de aanwezigen voor de warme ontvangst. De VP verheugt zich enorm op de dag waarop dit gebied daadwerkelijk voorzien zal zijn van elektriciteit. De vicepresident hekelde het feit dat het elektrificatieproject jarenlang niet werd uitgevoerd. Het is nu de tijd om ontwikkeling te brengen, want de gemeenschap is veel te lang in het duister gebleven. Het eindigt volgens de VP niet bij dit dorp. Hij streeft ernaar alle dorpen te ontsluiten. “A juru fu un doo”, zegt hij.

-nieuwsdienst-