Nadal wint zinderende US Open-finale en pakt negentiende Grand Slam-tite

Maandag 09 September 2019 – De Spanjaard rekende in een zinderende finale vol spectaculaire rally’s af met de Rus Daniil Medvedev en veroverde zo de negentiende Grand Slam-titel in zijn carrière.

De 33-jarige Nadal was in vijf sets te sterk voor de tien jaar jongere Medvedev, die voor het eerst in een Grand Slam-finale stond: 7-5, 6-3, 5-7, 4-6 en 6-4. De partij op het hardcourt in New York nam bijna vijf uur in beslag.

De als tweede geplaatste Nadal schreef de US Open voor de vierde keer op zijn naam. Eerder pakte de geboren Mallorcaan de titel op Flushing Meadows in 2010, 2013 en 2017. Jimmy Connors, Pete Sampras en Roger Federer zijn met vijf US Open-titels recordhouder in de open era.

Met zijn negentiende Grand Slam-titel is Nadal nog één toernooizege verwijderd van het record van Federer. De Zwitser, die in de kwartfinales van de US Open verrassend verloor van Grigor Dimitrov, is met twintig titels al lange tijd recordhouder en won begin vorig jaar op de Australian Open voor het laatst een Grand Slam-toernooi.

Nadal dankt zijn hoge aantal Grand Slam-titels vooral aan zijn dominantie op Roland Garros. Hij won het toernooi in Parijs maar liefst twaalf keer, waaronder dit jaar. Wimbledon schreef hij twee keer op zijn naam en de Australian Open eenmaal.

Medvedev kwam tot de US Open nooit verder dan de vierde ronde op een Grand Slam-toernooi.

In de aanloop naar het toernooi in New York won hij wel het Masters-toernooi in Cincinnati, waardoor hij naar de vijfde plek op de wereldranglijst steeg. Dankzij zijn finaleplek in New York klimt hij maandag naar de vierde plaats.

Een kleine maand geleden stonden Nadal en Medvedev ook tegenover elkaar in de finale van het Masters-toernooi in Montreal. Toen won de nummer vijf van de wereld slechts drie games.

-nu.nl-