Neymar kraakt Kuipers vanuit huis: ‘Haha, wat een grap!’

Woensdag 17 februari 2021 – Neymar en Björn Kuipers zullen nooit de beste vrienden worden. Nadat de twee elkaar de laatste jaren al meermaals tegenkwamen, zag de Braziliaan thuis vanaf de bank hoe Kuipers de wedstrijd tussen FC Barcelona en zijn Paris Saint-Germain floot. Daar had Neymar wel wat op aan te merken.

De Braziliaanse sterspeler bekeek de wedstrijd vanaf de eigen bank wegens een blessure. Kort nadat Barça de score opende vanaf de penaltystip, kon Neymar zich niet beheersen. ‘Wat een grap, die pingel!’, tweette Neymar, gevolgd door meerdere lachemoticons. Lang konden zijn volgers het bericht echter niet zien, want Neymar besloot zijn tweet al snel te verwijderen. De strafschop werd benut door oud-ploeggenoot Lionel Messi, maar een Spaanse zege kwam er niet. Mede dankzij een fenomenale Kylian Mbappé won PSG met 1-4.

Neymar en Kuipers kregen het in het verleden al vaker aan de stok. Tijdens het WK 2018, toen Brazilië het opnam tegen Costa Rica, kreeg Neymar een berisping van de Nederlandse arbiter wegens klagen en wegwerpgebaren. In datzelfde jaar stond Kuipers aan de leiding van het duel Napoli – Paris Saint-Germain en maakte Kuipers zich volgens Neymar schuldig aan ‘respectloze opmerkingen’.

Het was niet voor het eerst dat Neymar en Kuipers niet op een lijn zaten. De twee kregen het eerder met elkaar aan de stok tijdens het WK van 2018, tijdens het duel tussen Costa Rica en Brazilië. Kuipers sprak Neymar toen aan op zijn vele gemopper en het gebaar dat de Nederlander daarbij maakte werd veelvuldig gedeeld op social media.

-ad.nl-