Nog vier presidentskandidaten over bij ‘Barça’, meeste steun voor Laporta

Dinsdag 12 januari 2021 – Van de negen presidentskandidaten bij FC Barcelona zijn er na maandagavond nog vier over. Joan Laporta, die zich voor trainer Ronald Koeman uitsprak, haalde veruit de meeste handtekeningen op.

In de aanloop naar de presidentsverkiezing op 24 januari, dienden de negen kandidaten maandag 2.257 handtekeningen van socio’s te overhandigen. Laporta was met 10.272 steunbetuigingen de onbetwiste koploper.

Laporta was eerder van 2003 tot en met 2010 voorzitter van FC Barcelona. Hij stelde in die periode Frank Rijkaard en Josep Guardiola aan als trainer, die de club ieder eenmaal de Champions League (2006 en 2009) bezorgden.

Toen hij zich in november opnieuw kandidaat stelde, sprak de 58-jarige Laporta zijn steun uit voor de huidige trainer. “Koeman verdient respect, hij is een legende van de club en hij beschikt over een doorlopend contract.”

“Zijn baan is niet gemakkelijk”, zei Laporta over de Nederlandse trainer, die na een moeizame seizoensstart de weg omhoog heeft ingezet.

-nu.nl-