NV Havenbeheer tekent overeenkomst in Antwerpen

Donderdag 23 september 2021- Directeur van NV Havenbeheer, Andreas Talea, en zijn Belgische collega, Kristof Waterschoot, tekenen een overeenkomst. Staand: Projectleider Michiel Dubos, minister Albert Jubithana en Marinus Cambiel.

NV Havenbeheer Suriname is een strategische samenwerking aangegaan met de Port of Antwerp International (PAI) als onderdeel van de Haven van Antwerpen (APEC). Het bedrijf zegt voor grote uitdagingen te staan wanneer het gaat om de verdere havenontwikkeling en het inspelen op de nationale behoefte die er is aan support van de Off Shore industrie. Daarom is besloten een strategische samenwerking aan te gaan met PAI.

In wezen bestaat de relatie tussen NV Havenbeheer en APEC al langer dan 30 jaren. In de drie decennia hebben meer dan 100 medewerkers gebruik kunnen maken van de seminars en trainingen die door APEC zijn aangeboden voor capaciteitsversterking. De directeur van PAI, Kristof Waterschoot, is augustus op werkbezoek geweest samen met senior consultant Michiel Dubos. Er is een strategische intentieverklaring getekend en bekrachtigd door de minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme.