Omicron-variant mogelijk in Duitsland opgedoken

Zondag 28 november 2021- De recent in zuidelijk Afrika opgedoken nieuwe coronavariant, de vijfde die door de Wereldgezondheidsorganisatie als ‘zorgelijk’ wordt aangemerkt, is vermoedelijk ook in Duitsland en Tsjechië waargenomen. De mutatie dwingt een groeiend aantal landen de grenzen voor reizigers uit die regio te sluiten. Ook de VS heeft daartoe nu besloten.

Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways neemt geen passagiers meer mee die Zuid-Afrika, Zimbabwe of Mozambique willen verlaten. Dat heeft te maken met zorgen over de nieuwe omicron-variant van het coronavirus, meldt het bedrijf. Dat benadrukt dat passagiers nog wel naar de betreffende landen mogen reizen.

Reizigers krijgen met onmiddellijke ingang te maken met de nieuwe regels, wat inhoudt dat passagiers die een vlucht boekten in grote steden als Johannesburg, Kaapstad en Harare voorlopig niet meer worden meegenomen. Deze beperkingen blijven van kracht tot we aanvullende instructies krijgen van de WHO, klinkt het.

Duitsland heeft de afgelopen 24 uur bij 67.125 mensen een besmetting met het coronavirus geconstateerd, aldus het Robert Koch-instituut. Er werden 303 meldingen van overlijden ten gevolge van virus gedaan.