Oranje-spelers blijven positief na verlies tegen Mexico: ‘Zondag gaat het beter’

Donderdag 08 oktober 2020 – De spelers van het Nederlands elftal maken zich na de teleurstellend verlopen oefenwedstrijd van woensdag tegen Mexico geen zorgen over de komende Nations League-duels. Oranje verloor met 0-1 bij het debuut van Frank de Boer als bondscoach.

Nederland speelde met onder anderen de debutanten Teun Koopmeiners en Owen Wijndal in de basis zeer pover tegen Mexico. De ploeg stichtte nauwelijks gevaar en wist alleen in de slotfase met opportunistisch spel enkele kansen te creëren.

“Ik vond ons best wel slordig aan de bal”, zei Donny van de Beek. “We raakten die een paar keer wel heel makkelijk kwijt. Als je de bal wat meer in het elftal weet te houden, dan maak je de tegenstander ook vermoeider. Dat is een van de punten die beter moeten en kunnen.”

De Boer koos in tegenstelling tot zijn voorganger Ronald Koeman, die vorige maand naar FC Barcelona vertrok, voor een middenveld met de punt naar achteren en een iets andere manier van drukzetten, maar dat leverde niet het gewenste effect op tegen Mexico.

“We speelden in een formatie waarin we nog niet heel vaak hebben gespeeld, al wil ik dat niet gebruiken als excuus”, aldus aanvoerder Virgil van Dijk bij de NOS. “Het was voor heel veel jongens goed om een interland te spelen, om te werken in de intensiteit van Oranje.”

-nu.nl-