Osaka bereikt finale in Melbourne, Williams ziet 24e titel uit zicht verdwijnen

Donderdag 18 februari 2021 – Serena Williams is er in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) niet in geslaagd de Australian Open-finale te bereiken en een nieuwe stap richting een 24e Grand Slam-titel te zetten. De Amerikaanse verloor in twee sets van Naomi Osaka, die het in de eindstrijd opneemt tegen Jennifer Brady.

De 23-jarige Osaka had een uur en een kwartier nodig om haar idool Williams te verslaan: 6-3 en 6-4. De Japanse maakte het verschil door al haar vier breakpoints te benutten, want de 39-jarige Amerikaanse liet wél een aantal kansen liggen. Osaka besliste het duel met achtereenvolgens een love break en een lovegame.

De uitschakeling is een fikse domper voor Williams, die op koers lag voor evenaring van het Grand Slam-record van Margaret Court. De Australische tennislegende veroverde in haar loopbaan 24 titels, nog altijd eentje meer dan Williams. De nummer elf van de wereld was er al enkele keren dichtbij, maar ze verloor haar laatste vier Grand Slam-finales.

Williams bedankte het publiek in de Rod Laver Arena uitgebreid na haar nederlaag en kreeg op de persconferentie de vraag of ze daarmee haar definitieve afscheid aankondigde. “Ik weet het niet. Als ik zou stoppen, zou ik dat tegen niemand zeggen”, zei de emotionele Amerikaanse, die even later in tranen de zaal verliet.

-nu.nl-