Oyarzabal schiet Spanje langs Zwitserland.

ZATERDAG 10 OKTOBER 2020-Spanje heeft vanmiddag goede zaken gedaan in Groep 4 van League A in de Nations League. De ploeg van bondscoach Luis Enrique won thuis met 1-0 van Zwitserland. In dezelfde groep boekte Duitsland de eerste overwinning van deze campagne.
ikel Oyarzabal maakte in het Estadio Alfredo Di Stéfano in Madrid de enige treffer van de wedstrijd. De 23-jarige aanvaller van Real Sociedad profiteerde na een kwartier voetbal van geklungel in de Zwitserse defensie en rondde koeltjes af. Door de overwinning heeft Spanje nu 7 punten uit 4 duels.
In Kiev, waar 21.000 toeschouwers waren toegelaten, won Duitsland met 1-2 van Oekraïne. De bezoekers namen een comfortabele voorsprong door treffers van Matthias Ginter en Leon Goretzka. Bij de tweede treffer ging doelman Cheorchi Boesjtsjan in de fout. De keeper van Dinamo Kiev is normaal de vierde keus. Door een uitbraak van het coronavirus waren onder anderen de eerste drie doelverdedigers voor bondscoach Andrei Sjevtsjenko niet beschikbaar. Het verzwakte Oekraïne verloor afgelopen woensdag nog kansloos van wereldkampioen Frankrijk (7-1).
Vanaf de stip bracht Ruslan Malinovsky een kwartier voor tijd de spanning terug in de wedstrijd, maar de thuisploeg kon de comeback niet voltooien. Door de uitzege staat Duitsland tweede in Groep 4, met 5 punten uit 3 wedstrijden.
Dinsdag neemt Duitsland het thuis op tegen Zwitserland, terwijl Spanje op bezoek gaat in Oekraïne.
AD/NL-