Özil wil salaris wegbezuinigde Arsenal-mascotte uit eigen zak betalen

Dinsdag 06 oktober 2020 – Mesut Özil wil het salaris van de ontslagen Arsenal-mascotte Gunnersaurus uit eigen zak gaan betalen. Jerry Quy, de man die zich 27 jaar lang in het pak van de groene dinosaurus hees, kreeg maandag te horen dat hij moet vertrekken vanwege bezuinigingen.
Arsenal is financieel hard getroffen door de coronacrisis en voerde al verschillende bezuinigingsrondes door om het hoofd boven water te houden. In de Premier League zijn vooralsnog geen toeschouwers welkom.
“Ik was zo verdrietig dat Jerry Quy, onze beroemde en trouwe mascotte Gunnersaurus en integraal onderdeel van onze club, na 27 jaar werd ontslagen”, schrijft Özil dinsdag op Twitter.
“Daarom bied ik aan om het volledige salaris van onze grote groene vriend over te nemen, zolang ik een Arsenal-speler ben.” Arsenal heeft nog niet gereageerd op het voorstel van Özil.
Het gebaar van Özil is opvallend, omdat de 31-jarige middenvelder op een zijspoor is beland bij Arsenal. De 92-voudig Duitse international, die in 2013 naar Londen verkaste, speelde dit seizoen nog geen minuut bij ‘The Gunners’.
Arsenal kreeg veel kritiek op het ontslag van mascotte Quy, omdat de club zich maandag op de slotdag van de transfermarkt nog versterkte met Thomas Partey. Met de transfer van de van Atlético Madrid overgekomen middenvelder zou 50 miljoen euro gemoeid zijn.
-nu.nl-