Paris Saint-Germain maakt ontslag trainer Tuchel eindelijk officieel

Dinsdag 29 december 2020 – Paris Saint-Germain heeft dinsdag na aanhoudende geruchten het ontslag van trainer Thomas Tuchel bevestigd. De Duitser moet na 2,5 jaar het veld ruimen bij de club uit de Ligue 1.

Het is nog niet bekend wie Tuchel opvolgt in Parijs. Mauricio Pochettino, die een jaar geleden ontslagen werd bij Tottenham Hotspur, lijkt de voornaamste kandidaat om het stokje over te nemen. PSG doet daar nog geen mededelingen over.

“Ik wil Thomas en zijn staf bedanken voor alles wat ze de club hebben gegeven”, zegt eigenaar Nasser Al Khelaifi op de site van PSG. “Thomas heeft veel energie en passie in zijn werk gestopt en we zullen de mooie momenten die we met elkaar hebben meegemaakt blijven herinneren.”

Verschillende Franse en Duitse media maakten vorige week al melding van het congé van Tuchel. Volgens Le Parisien speelt een interview van Tuchel met het Duitse Sport 1 een rol in het ontslag. Daarin zei hij: “In alle eerlijkheid, in de eerste zes maanden vroeg ik me af: ben ik nog wel een coach? Of ben ik een sportpoliticus of sportminister? Wat is mijn rol als coach bij zo’n club?”

-nu.nl-