Pirlo vindt dat Juventus penalty is ontzegd: ‘Arbiter wilde het niet checken’

Donderdag 18 februari 2021 – Juventus-trainer Andrea Pirlo vindt dat zijn ploeg woensdagavond in de slotseconden van de verloren Champions League-wedstrijd tegen FC Porto (2-1) een penalty is ontzegd. Cristiano Ronaldo ging naar de grond, maar de VAR greep niet in en scheidsrechter Carlos del Cerro Grande floot voor het einde van de wedstrijd.

“In mijn ogen was het een duidelijke penalty”, zei Pirlo op zijn persconferentie na het heenduel in de achtste finales. “De scheidsrechter zei tegen ons dat de wedstrijd voorbij was en dat hij het incident niet meer wilde laten bekijken. Een raar besluit als je het mij vraagt.”

De 36-jarige Ronaldo vocht diep in de blessuretijd in het strafschopgebied een duel uit met Zaidu Sanusi en ging na licht contact naar de grond. De scheidsrechter liet het incident voor wat het was en floot zo’n tien seconden later voor het einde van de wedstrijd, tot grote woede van onder anderen Ronaldo.

“Als er een moment is dat de wedstrijd kan veranderen, dan moet de arbitrage daar goed naar kijken en de moed hebben om eventueel een penalty te geven”, zei de gefrustreerde Pirlo. “Ook als we in de laatste seconde van de wedstrijd zitten.”

-nu.nl-