Real glijdt in winters Pamplona uit over Osasuna.

ZATERDAG 9 JANUARI 2021-In winterse omstandigheden heeft Real Madrid punten verloren bij Osasuna. De kampioen van Spanje bleef steken op een gelijkspel (0-0) tegen de nummer voorlaatst van La Liga.Real blijft de nummer 2 van de ranglijst, met een achterstand van 1 punt op stadgenoot Atlético dat wel drie duels minder heeft gespeeld. FC Barcelona heeft na de eenvoudige uitzege bij Granada (4-0) nog 3 punten minder dan Real.
Het sneeuwde en het vroor in Pamplona. De spelers van Real hadden het duidelijk niet naar hun zin. De bezoekers kregen nauwelijks kansen. Doelpunten van Karim Benzema en Sergio Ramos werden afgekeurd omdat een grensrechter zag dat ze buitenspel stonden.,,We hebben te weinig kansen gehad, een team met onze kwaliteiten moet meer creëren. Zelf wanneer een veld zo moeilijk te bespelen is als vandaag. We wisten dat zij zo verdedigend zouden spelen als ze deden”, zei Real-speler Toni Kroos.
,,Het veld is geen excuus, beide ploegen moesten erop spelen. We kunnen niet tevreden zijn met het resultaat, want we vechten voor de koppositie en een gelijkspel helpt ons niet.”
De reis van Real naar Osasuna verliep ook al niet zonder problemen. De ploeg vertrok vrijdag met veel vertraging richting Pamplona. De kampioen van Spanje stond uren stil op de startbaan van het hoofdstedelijke vliegveld Barajas Airport. Het toestel kon niet opstijgen vanwege een hevige sneeuwstorm die het openbare leven in Madrid even stillegde.
– AD/NL –