Regering steunt arbeiders FAI N.V.; salarissen worden morgen uitbetaald

Donderdag 13 februari 2020 – Minister Rabin Parmessar van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft in de Nationale Assemblee tijdens de behandeling van de Plantenbescherming Wet namens de regering, het parlement officieel medegedeeld dat President Desiré Bouterse het besluit heeft laten vallen om de arbeiders van FAI N.V. tegemoet te komen. De bewindsman zegt dat hij mede namens het Staatshoofd, andermaal heeft aangetoond zich te houden aan het sociaal contract welke hij heeft gesloten met het volk. Voor de regering, welke met 10% deelneemt aan de aandelen van het particulier bedrijf FAI N.V., staat de mens centraal en mag ons volk niet de dupe worden van een mismanagement gevoerd door de onderneming.
Tijdens zijn betoog heeft de bewindsman kamerbreed de ondersteuning gehad om te handelen in landsbelang en daarnaast te kiezen voor een structurele oplossing voor land en volk. De minister deelde verder mee dat de arbeiders van Jarikaba in Saramacca, woensdag 12 februari 2020 hun tegoeden zullen ontvangen, terwijl die van Nickerie donderdag 13 februari 2020 aan de beurt zijn.
Het ministerie zal er alles aan doen en waar mogelijk om vooral de komende productie nog te redden, heeft de bewindsman laten weten in De Nationale Assemblee. De behandeling van de Wet Plantenbescherming is derhalve verdaagt naar donderdag 13 februari om 11uur voormiddag en dan zal de minister verder antwoord geven op de gestelde vragen.

-Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij-